Veranda loungeset

Als je een veranda hebt is het natuurlijk ook de bedoeling om deze in te richten. Dit doe je natuurlijk het best met tuinmeubelen en dan is een loungeset een goede optie natuurlijk.

Een voordeel van een veranda is natuurlijk dat de loungesets niet per se tegen alle weersomstandigheden moeten kunnen, omdat de loungeset wat meer beschut staat.

Materiaal keuze voor Veranda loungeset

Het is natuurlijk altijd belangrijk om rekening te houden, maar misschien nog wel iets belangrijker als je gaat voor een loungeset in jouw veranda.

Ga je voor een strakke uitstraling is het een idee om hetzelfde materiaal te gebruiken voor de loungeset die de veranda al heeft. Is het een aluminium loungeset dan ga je voor aluminium en is het van hout ga dan voor hout.

Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat er dan kleur verschillen kunnen zijn. Dus wellicht is het verstandig om een staaltje mee te nemen van je veranda zodat je dit goed kan vergelijken.

Wicker veranda loungeset

Het meest voorkomende is toch wel een wicker loungeset in een veranda.

Wicker is een materiaal dat je al een aardig buiten gevoel geeft. Dit kan ervoor zorgen dat de overgang gevoelsmatig voor jezelf klopt.

Daarnaast willen mensen vaak ook dineren in de veranda en de lounge diningsets komen ook vaak voor als wicker set, maar heb je dus ook de mogelijkheid om te loungen.

Bamboe veranda loungeset

Een ander materiaal soort die voor hetzelfde gevoel kan zorgen is een loungeset gemaakt van Bamboe.

Aluminium of teak

Zoals al eerder besproken is het bij dit materiaal enigszins afhankelijk van wat je wilt en wat voor soort veranda je al hebt.

Rope loungeset

Ben je op zoek naar een speels karakter in je veranda dan zijn er diverse mooie loungesets van rope gemaakt.

Rope is een outdoor stof die voor een mooi speels karakter zorgt. Dit gebeurt met name door het spannen van het touw dit kan in allerlei vormen gebeuren, waardoor het een leuk karakter krijgt.

Type loungeset in jouw veranda

Hierbij heb je ook uiteraard de keuze tussen een aantal soorten loungesets. Dit zijn de meest voorkomende die je zou kunnen plaatsen in jouw veranda

  • Hoekbank
    • Eventueel als platform loungeset
  • Stoel bank loungeset
  • Chaise longue gedeelte
  • Lounge dining set

Een lounge dining set is ideaal als je naast loungen ook wilt eten. Vaak is een lounge dining ook een hoekbank, maar soms komen ze ook voor als stoel bank loungeset.

Als je languit wilt liggen is een chaise longue een dikke aanrader.

De andere types spreken redelijk voor zich.

Table of Contents

Veranda loungeset