Stoel bank loungeset

Ben je aan het rondkijken voor een stoel bank loungeset? Bekijk hier ons totaal overzicht.

Niet op zoek naar een hoekbank of grote bank? dan biedt een stoel bank loungeset de ideale oplossing. Lekker flexibel en daarnaast kun je heerlijk afwisselen tussen het samen zitten op de bank of lekker alleen loungen in een luxe loungestoel.

 

Stoel bank loungeset

Materialen stoel bank loungeset

Er is niet een specifiek materiaal aan te wijzen dat er wordt gebruikt voor stoel bank loungesets.

Je hebt diverse stoel bank loungesets die gemaakt zijn van aluminium, hout of wicker. Outdoor textiel zie je iets minder bij stoel bank loungesets.

Aluminium stoel bank loungeset

Ben je op zoek naar een stoel bank set met een moderne uitstraling. dan is een loungeset van aluminium een mooie optie. 

Het voordeel van aluminium is dat het sterk is maar toch licht waardoor je de set eenvoudig kan verplaatsen. Daarnaast is het eenvoudig schoon te maken en heeft het weinig onderhoud nodig.

Daarnaast heb je bij aluminium loungesets vaak ook nog de keuze om het met een materiaal soort te combineren. Bijvoorbeeld met teak houten armleuningen of dat er een extra versiering aan wordt gegeven met rope. 

Teak

Teak is een populair materiaal voor buiten, het hout geeft een mooie natuurlijke uitstraling en is daarnaast van hoogwaardige kwaliteit. 

Wel is er goed onderhoud nodig. Als het hout in de regen staat zal het hout een grijze look krijgen. Dit kan je (enigszins) voorkomen door de loungeset eens per jaar te behandelen met teak protector. 

Outdoor textiel loungeset

Als je op zoek bent naar een binnen look maar dan voor buiten. Dan zal je voor outdoor textiel moeten gaan. 

Bij deze stof lijkt het alsof het voor binnen bedoelt is, maar de stof is zo krachtig dat hij gewoon buiten kan staan. Deze loungesets zijn vaak prachtig voor op een terras, in een veranda of voor onder een (aluminium) onder kapping. Maar hij kan net zo goed gewoon in de tuin staan.   

Wicker loungeset

Tot slot heb je ook Wicker loungesets. Dit materiaal is licht van gewicht, maar toch zeer sterk. Het materiaal kan daarnaast ook goed tegen diverse weersomstandigheden.

De set is ook makkelijk schoon te maken. Alleen vogelpoep kan soms moeilijk worden verwijderd. Dit kan je het best verwijderen door het met een (oude) tandenborstel er over heen te poetsen. 

Voordelen stoel bank loungeset

Een voordeel van een stoel bank loungeset is dat het makkelijk en flexibel te verplaatsen is. Als je er voor kiest om je set onder een veranda of terrasoverkapping te zetten, kun je er later ook voor kiezen om een stoel of de bank naar buiten te tillen als iemand echt buiten wil zitten om bijvoorbeeld te zonnen. Met een grote hoekbank doe je dit toch minder snel.

Daarnaast heb je ook de vrijheid om er voor te kiezen om bijvoorbeeld lang uit op de bank te liggen, maar ook vaak 2 aparte stoelen, zodat je bijvoorbeeld lekker de krant kan lezen, zonder dat iemand anders op de bank daar last van heeft.

Een ander voordeel is dat de set nog vaak eenvoudig is uit te breiden. Vaak is het mogelijk om loungestoelen, loungebanken of loungetafels los na te bestellen. Hierdoor kan je dus de set nog uitbreiden als je merkt dat je vaak te weinig plek hebt of je graag het comfort hebt van extra stoel of bank of dat ene extra loungetafeltje toch wel handig is. 

 

Nadelen stoel bank loungeset

Een nadeel van een stoel bank loungeset is dat je niet altijd het optimale lounge comfort hebt. 

Zoals je bijvoorbeeld bij een chaise longue loungeset of een hoekbank wel hebt. Hier kan je heerlijk languit op liggen. Dit is ook wel mogelijk bij de loungebank, maar dit is toch minder luxe dan de twee bovengenoemde opties.