Platform loungeset

Ben je op zoek naar een mooie platform loungeset? Bekijk dan hier ons overzicht met de beste platform loungesets die er zijn.

Wat is een platform loungeset?

Om te weten wat een platform loungeset is moeten we hem vergelijken met een klassieke loungeset. Een klassieke loungeset heeft van nature natuurlijk armleuningen. Een platformloungeset heeft geen armleuningen, maar tafeltjes aan de zijkant. Dit geeft een mooi open karakter aan de loungebank.

Platform loungeset

Nieuw soort platform loungeset

Toen de platform sets op de markt kwamen, was er in eerste instantie, maar een model.Dat waren de loungeset met een tafeltje aan de zijkant en geen armleuning.

Dit gaf een mooie uitstraling en is ook zeer handig. Alleen het ontbreken van een armleuning zorgt er wel voor dat het comfort iets achter uit gaat.

Daarom kwam er al snel een variant op de loungeset zoals je in afbeelding hiernaast kan zien.

platform loungesets

Hierdoor komt het comfort van een armleuning terug. Wel verwachten we dat er vaak voor rope zal worden gekozen, zodat er een variant gespannen kan worden waardoor het open karakter toch nog naar voren blijft komen.

Welke merken hebben platform loungesets?

Zo’n beetje alle grote merken hebben wel platform loungesets

De echte uitblinker op het gebied van platform loungesets is toch wel Suns. Bijna de volledige green collectie van Suns bestaat uit platform loungesets.

Een ander merk dat mooie platform loungesets maakt is Santika. Met bijvoorbeeld de Santika Levante. Daarnaast is ook Domani  een ander merk die in

Waarom kiezen voor een platform loungeset?

Weet je waarom veel Nederlandse gezinnen kiezen voor een platform loungeset? Dit heeft voornamelijk te maken met de mooie open uitstraling van de platform loungeset. Daarnaast biedt een platform loungeset ook een ongekend comfort. Op zo’n loungeset kun je lekker zitten, maar ook lekker liggen.

Niet alleen het comfort is een groot pluspunt, maar ook de veelzijdigheid. Als u eenmaal een terraslounge in uw tuin heeft ingericht, kunt u deze elke dag gebruiken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Nog een voordeel: je kunt het gebruiken om je tuin groter te laten lijken. Dit puur omdat je min of meer onder/door het platform heen kunt kijken. De loungeset is dus geen ruwe monoliet, maar een verlengstuk van je tuin. Al met al zeker een aanrader om de platform loungeset te kopen.

Wil je een platform loungeset kopen?

Denk ook aan onderhoud dat nodig kan zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Zo weten maar weinig mensen dat teak behandeld moet worden. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Zo heb je teak protector en teak shield. 

Teak shield wordt altijd aangeraden bij een platform loungeset die van hout is gemaakt. Teak protector is er voor om te voorkomen dat het hout een grijze look krijgt.